Jahodový likér/Strawberry liqueur
Zdravím všechny! Jahodová sezóna je v plném proudu a já jsem se do ní vrhla po hlavě. Začalo to marmeládami a dnes jsem dokončila první várku jahodového likéru a já vám přináším skvělý návod./
Hi everybody! Strawberry season is in a run and I jumped into it. It started with a jams and now I finished first round of strawberry liqueur and I'm bringing you great tutorial.
Hi everybody! Strawberry season is in a run and I jumped into it. It started with a jams and now I finished first round of strawberry liqueur and I'm bringing you great tutorial.
Jahodový likér
Suroviny:
500g jahod
600ml bílého rumu
135g cukr krupice
135g třtinového cukru
1l bílého vína
Postup:
Do ideálně velké nádoby dejte očištěné jahody a zalijte bílým rumem. Nechte 14 dní v lednici odležet, aby jahody pustily dostatečně chuť a barvu.
Po dvou týdnech přeceďte rum a jahody nechte okapat (nemačkat), mezitím prudkým varem svařte víno s cukrem asi 10 minut. Nechte dojít na vypnuté plotýnce a nechte to zchladnout.
Slijte s rumem a uchovávejte to v lednici.
Strawberry liqueur
What do you need:
500g strawberries
600ml white rum
135g sugar
135g brown sugar
1L white wine
How you can do it:
Put clean strawberries into jar enough big and add white rum.
Leave it 14 days in a fridge rest and leave strawberries let go of color and taste.
After two weeks, take off strawberries from rum and meanwhile on rapid var cook wine with sugar 10 minutes. Let it cool down on off hotplate. When it's done, put rum and wine together.
Budu ráda, když se pochlubíte i vaší prací :)
Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na facebooku nebo sledovat na instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.
If you like my blog, you can link my facebook or follow my instagram. I'm adding there more photos and more informations about actual articels.
If you like my blog, you can link my facebook or follow my instagram. I'm adding there more photos and more informations about actual articels.
Komentáře
Okomentovat