Nepečený dýňový cheesecake
Nazdárek přátelé, nedávno jsem na Pinterestu objevila zajímavý recept na dýňový cheesecake. A protože mám ráda cheesecake i dýně, tak jsem si říkala, že to rozhodně musím zkusit. Podzim se kvapem blíží a tak to chce něco tématického. Paradoxem je, že v tom není žádná dýně, ale chuťově je fakt skvělý a určitě ho budu dělat znovu. No a protože to byl úspěch, tak vám přináším recept, abyste to nemuseli louskat z angličtiny.
Suroviny:
Pumpkin spice mix
3 lžíce mleté skořice
2 lžíce mletého zázvoru
2 lžíce mletého muškátového oříšku
1,5 lžíce mletého nového koření
1,5 lžíce mletého hřebíčku
Sušenkový základ
300g máslových sušenek
150g másla
Krém
750g mascarpone (já dala 500g mascarpone a 250g tvarohu)7
100g cukr krystal
1 lžíce pumpkin spice mix
1 lžíce vanilkového extraktu
300ml šlehačky (použila jsem Deluxe šlehačku a ztužovač)
Dekorace
100g bílé čokolády
přízdoby
potravinářské barvivo
šlehačka
Postup:
- Nejdříve si připravíme Pumpkin spice mix. Smícháme všechno koření, které je vypsané výše. Doporučuji mít nějakou nádobku, do které koření uschováte, protože ho hodně zbude.
- Rozdrtíme si sušenky, rozpustíme mléko, smícháme a napěchujeme do formy. Pořádně udusáme a necháme stranou.
- Čas na přípravu krému. Do mísy dáme mascarpone, cukr, vanilkový extrakt, 1 lžíci připravené pumpkin směsi a vyšleháme. Když je to prošlehané, přidáme šlehačku (já jsem si tam radši dala i ztužovač) a šleháme dál. Je potřeba šlehat na malou rychlost a opravdu tomu věnovat pozornost, je to fofr, tak aby se vám nestalo, že to přešleháte (v ten okamžik to je na výhoz).
- Krém nalijeme na sušenky do formy a dáme chladit - nejlépe přes noc.
Zdobení
Zdobení je samozřejmě jen a jen na vaší fanazii a jak si to představujete vy :o). Takže návod co tu píšu je jen třeba pro inspiraci jak jsem to dělala já.
- V hrnci si dáme zahřát šlehačku a přidáme bílou čokoládu. Mícháme, aby to zhoustlo, ale POZOR! šlehačka nesmí bublat.
- Polijeme čokoládou a vyšleháme si šlehačku. Dáme do zdobícího sáčku a uděláme bobky okolo dortu a posypeme přízdobami.
- Další co je ještě dobré, je si rozehřát jen čokoládu bez šlehačky, dáme do zdobícího sáčku s úzkou hubičkou a uděláme na vrchu dortu mřížku.
Vše je jen na vás, nebojte se experimentů. Doufám, že vám bude chutnat a budu ráda, když se pochlubíte jak se vám dařilo :o)
Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na -> facebooku nebo sledovat na -> instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.
Komentáře
Okomentovat