Thai chicken trochu jinak

Ahoj všichni! Dneska mám pro vás recept na jedno z nejluxusnějších jídel, které skvěle klame tělem. Všem, kterým jsem toto jídlo dělala, byli maličko ostražití a moc se na to netvářili. Po ochutnání? Chtěli přidat a rovnou i s receptem. Je to Thai Chicken jen o trochu zjednoduššené, ale chuťově skvělé. Tento recept jsem získala od mojí náhradní rodiny v Anglii, když jsem u nich byla jako Au Pair. I já jsem ze začátku byla hodně odtažitá, když jsem ho poprvé vařila podle instrukcí, ale teď bych nemusela jíst nic jinýho.
Fotku tedy přikládat nebudu, protože to není zrovna dvakrát fotogenické jídlo :D.

Suroviny: 

Rýže
Kokosové mléko
1 červená paprika
1 jarní cibulka
Kuřecí prsa
Malá konzerva kukuřice
Červené pesto
Chilli

Postup:

Dáme si vařit rýži, protože ta v závěru zabere nejvíce času.
Maso nakrájíme na kousky, posolíme a dáme dělat na pánev a mezitím si nakrájíme papriku na malé kostičky.
Až uvidíme, že maso je už skoro hotové, přihodíme papriku, aby změkla.
Než se maso s paprikou dodělá, v hrnci smícháme kokosové mléko, kukuřici, nakrájenou jarní cibulku, červené pesto a pár kapek chilli (v Tescu se dá koupit směs thai chicken, která vypadá jako pesto, takže místo chilli můžete dát dvě lžičky této směsi (v Anglii jsem používala jen tu, ale v ČR ji začali prodávat nedávno, takže to střídám)). 
Když je maso s paprikou hotové, přimícháme do hrnce s mlékem.
Těsně před tím, než se dovaří rýže, směs dáme na plotnu, aby se pořádně prohřála. 

Nejlépe to chutná, když se na talíři smíchá směs s rýži, než aby to bylo zvlášť.

Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na -> facebooku nebo sledovat na -> instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.

Bon appetite, eN ♥


Komentáře

Oblíbené příspěvky