Jahodový dort "Zebra"

Nazdárek! Včera jsem se nudila a tak jsem projížděla aplikaci Tasty. Je to plné úžasných receptů, ale jeden mě zaujal natolik, že jsem ho chtěla hned vyzkoušet. Je to jahodový dort "Zebra". Proč Zebra? Těsto se skládá tak, aby při rozkrojení byl ve vzoru zebřích pruhů. Původně byl malinový, ale vadí mi semínka, takže jsem se rozhodla pro jahody. Skvělé na tomto dortu je, že to je ze surovin, které v kuchyni běžně najdete, pokud pečete často. A já doma vše měla, takže jsem se do něj pustila a teď mám pro vás recept :o)

Suroviny:

2 hrnky mouky
1 hrnek cukr
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžička soli
4 vejce
1 hrnek oleje
1 lžička vanilkového extraktu
1 hrnek mléka
1/2 hrnku jahodového džemu
(1/4 hrnku kakaa)

Postup:
- Vyšleháme vejce s cukrem (aspoň 5 minut), aby se utvořila krásná nadýchaná pěna a přidáme vanilkový extrakt
- Připravíme si do misky mouku s prdopečem a solí, v další misce olej a v poslední mléko.
- Když máme vejce vyšlehané, začneme přidávat připravené suroviny. V této fázi už nepoužíváme mixér, ale zamícháváme to vařečkou (do vajec to přidáváme postupně a po troškách).
- Hotové těsto si rozdělíme na dvě půlky, do jedné přidáme džem a druhou buď necháme být a nebo, pokud budete chtít, přidejte kakao. Já jsem chtěla světlý dort, takže jsem kakao vynechala.
- Do vymazané a vysypané formy začneme dávat těsto - lžíci naprostřed bílého těsta, doprostřed bílého těsta dáme lžíci jahodového těsta, doprostřed lžíci bílého těsta a takhle pokračujeme až do konce. Budou se tam tvořit prstence a po upečení budou hezké pruhy.


- Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 25 - 35 minut. Poznáte, že je hotovo, když špejlí píchnete do středu dortu a nic se vám na ní nepřilepí. 

- Necháme vychladnout a pocukrujeme a můžeme podávat.



Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na -> facebooku nebo sledovat na -> instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.

Bon appetite, eN ♥






Komentáře

Oblíbené příspěvky