Jablečný minicheesecake
Takže, když máme ten podzim, rozhodla jsem se být tématická i v jídle. Začalo to dýňovým koláčem, ale upřímně, dopadlo to velkým fiaskem a něco co se za pomalého a stálého míchání házelo do záchoda. Dýně mi nijak nevadí, mám jí ráda, ale teda ten PRAVÝ AMERICKÝ PUMPKIN PIE byl dobrý hnus :D. Ale já jsem to nevzdala a pátrala jsem po nějakém lepším dezertu a našla. Projížděla jsem Pinterest, až jsem narazila na jablečný minicheesecake. Recept byl v angličtině a tak jsem to půlku večera přelouskávala a další problém je, že přeci jenom v Anglii mají občas výrazy na něco, co u nás ani neseženete, takže jsem recept musela maličko poupravovat. Ale výsledek je skvělý.
Tak a tady je recept:
Je toho cca na 28 muffinů.
Suroviny:
Základ:
1/4 hrnku hnědého cukru
1 hrnek rozdrcených máslových sušenek
3/4 hrnku ovesných vloček (já je rozmixovala v mixéru, aby to bylo jemnější)
1/2 hrnku rozpuštěného másla
Krém:
800g smetanového sýra (nakoupila jsem kostky po 100g za 12kč)
2 lžíce kukuřičného škrobu
1/4 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku bílého cukru
1/8 lžíce zázvoru
2 lžíce vanilkového extraktu
1/2 lžíce skořice
Jablečný vršek (apple crisp):
1/4 hrnku hladké mouky + 1 lžíce prášku do pečiva
1/4 hrnku ovesných vloček
1/4 hrnku hnědého cukru
1/2 lžíce skořice
2 lžíce oleje
2 velká jablka
Postup:
- Předehřejeme troubu na 180°C
- V míse smícháme sušenky, ovesné vločky, máslo a hnědý cukr.
- Směs vyrovnáme do muffinových košíčků (cca 1 velká lžíce) ve formách, pořádně napresujeme na dno a pečeme 5 minut v troubě.
- Mezitím si v míse smícháme smetanový sýr, hnědý a bílý cukr, skořici, zázvor, kukuřičný škrob a vanilku.
- Naskládáme na upečené dno, tak aby zbylo ještě místo na jablečný vršek.
- Jablka oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- V další míse si smícháme všechny ingredience na apple crisp a rukou se snažíme vše spojit tak, aby jablka byla obalená ve všem (na dně misky vám zůstane smíchaná směs z vloček a cukru, ale měla by minimálně)
- Navrstvíme na krém, aby nebyl vidět a tím co nám zbyde na dně vršek posypeme.
- Pečeme 20-25 minut (v mojí elektrické troubě bylo 23 minut akorát).
Necháme vychladnout a pak dáme do ledničky přes noc.
- Můžeme ozdobit karamelovým topingem nebo rozehřátou čokoládou - jedny jsem polila čokoládou jen jako mřížku.
Hodně štěstí při pečení, doufám, že se vydaří :o).
Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na -> facebooku nebo sledovat na -> instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.
Bon appetite, eN ♥
-
Komentáře
Okomentovat