Život s hygge - Skandinávský coleslaw
Ahoj kamarádi, při pohledu z okna na dnešní počasí, kdy celý den pršelo jak z konve (no spíš z kyblíku) a teď dokonce vidím vločky, říkala jsem si, že je ideální čas udělat si svůj Hygge Time. Pokud nevíte o čem mluvím, psala jsem o tom úvodní článek - TADY - a můžete si o tom přečíst více.
Skandinávský coleslaw
Suroviny
Na salát:
1 bílé zelí, nakrájené na hodně jemno
1 bulvový celer, nakrájený
1 větší fenykl nebo 2 menší, najemno nakrájené
4 velké mrkve, nastrouhané
Na dresink:
300 g zakysané smetany nebo řeckého jogurty
150 ml olivového oleje
kůra a šťáva ze 3 chemicky neošetřených citrónů
4 jarní cibulky, nasekané najemno
3 - 4 lžíce pálivé křenové omáčky
3 - 4 lžíce bílého vína
30 g čerstvého kopru, nasekané najemno (já ho tam nedávala)
1 svazek petrželky, nasekané najemno
1 lžíce celého kmínu
mořská sůl
Postup
- Doporučuji začít dresinkem, zabere více času.
- Kde je napsáno 3 - 4 lžíce, je lepší dát nejdříve méně a postupně kdyžtak dochucovat.
- Vždy je lepší něco přidat, ubrat už nejde.
- Taky myslete na to, že zelenina sama o sobě je taková nijaká a tak se nebojte mít dresink více výrazný, aby chuť doladil.
- Poté zeleninu smíchejte v míse s dresinkem tak, aby byl všude rovnoměrně a dejte na několik hodil uležet do ledničky, aby se chutě pořádně spojily.
Tenhle salát je dobrý na různé párty, když přijde větší skupina lidí a nebo jako příloha k masu či rybě. Doufám, že vám bude chutnat :o)
Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na -> facebooku nebo sledovat na -> instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.
Komentáře
Okomentovat