Život s hygge - Skandinávský coleslaw

Ahoj kamarádi, při pohledu z okna na dnešní počasí, kdy celý den pršelo jak z konve (no spíš z kyblíku) a teď dokonce vidím vločky, říkala jsem si, že je ideální čas udělat si svůj Hygge Time. Pokud nevíte o čem mluvím, psala jsem o tom úvodní článek - TADY - a můžete si o tom přečíst více.
No a teď zpět k dnešnímu dni. Pro mě je Hygga to, když se v tomhle počasí zabalím do deky, zapálím svíčku (dnes byla výherce Sandalwood Vanilla) a teď už i krb a buď si pustím film nebo něco zahraju na Playstationu. Dnes jsem se jako činnost rozhodla pročíst si knížku o Hygge a zkusit se inspirovat nějakými recepty. Narazila jsem na Skandinávský coleslaw a hned se do něj pustila. A já mám pro vás recept:

Skandinávský coleslaw

Suroviny
Na salát:
1 bílé zelí, nakrájené na hodně jemno
1 bulvový celer, nakrájený
1 větší fenykl nebo 2 menší, najemno nakrájené
4 velké mrkve, nastrouhané

Na dresink:
300 g zakysané smetany nebo řeckého jogurty
150 ml olivového oleje
kůra a šťáva ze 3 chemicky neošetřených citrónů
4 jarní cibulky, nasekané najemno
3 - 4 lžíce pálivé křenové omáčky
3 - 4 lžíce bílého vína
30 g čerstvého kopru, nasekané najemno (já ho tam nedávala)
1 svazek petrželky,  nasekané najemno
1 lžíce celého kmínu
mořská sůl

Postup
- Doporučuji začít dresinkem, zabere více času. 
- Kde je napsáno 3 - 4 lžíce, je lepší dát nejdříve méně a postupně kdyžtak dochucovat. 
- Vždy je lepší něco přidat, ubrat už nejde. 
- Taky myslete na to, že zelenina sama o sobě je taková nijaká a tak se nebojte mít dresink více výrazný, aby chuť doladil.
- Poté zeleninu smíchejte v míse s dresinkem tak, aby byl všude rovnoměrně a dejte na několik hodil uležet do ledničky, aby se chutě pořádně spojily.

Tenhle salát je dobrý na různé párty, když přijde větší skupina lidí a nebo jako příloha k masu či rybě. Doufám, že vám bude chutnat :o)

Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na -> facebooku nebo sledovat na -> instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.

Bon appetite, eN ♥



Komentáře

Oblíbené příspěvky