Red Velvet Cupcakes

Včera jsem zkoušela nový recept a jak jsem slíbila na Instagramu, dnes mám pro vás článek s postupem. 
Muffiny i cupcakes peču každou chvíli, ale mám jen jeden osvědčený recept, který je opravdu dobrý, tak akorát měním krémy a náplně. Tak jsem si říkala, že je čas rozšířit obzor a našla jsem si Red Velvet. Dort jsem měla jednou v kavárně a chutnal mi, tak mi tohle přišlo jako super nápad. A udělala jsem dobře, ráda si tento recept přidám do své kuchařky a budu je péct častěji. 

Těsto je lehké a nadýchané a není to složité na upečení. Krém je lehký, takže skvěle doplňuje chuť těsta. V původním receptu je na krém potřeba smetanový sýr, ale já jsem použila mascarpone a podle mého názoru, je to lepší a i levnější varianta. Teď už dost povídání a jdeme na recept.

Suroviny na těsto:
57g másla pokojové teploty
150g cukr krupice
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
125g hladké mouky (důležité je, aby byla prosátá)
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 lžíce kakaa
červené barvivo
120ml podmáslí
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička octa

Smetanový krém:
250g mascarpone
160ml smetany
bílá čokoláda
lžička vanilkového extraktu
60g moučkového cukru (prosátého)

Postup:

- Doporučuji den předem připravit si šlehačkový základ do krému: 
Dáme šlehačku na plotnu a přivedeme ji k varu. Mezitím si nalámeme čokoládu do misky. V okamžiku, kdy začne smetana bublat, okamžitě sundáme z plotny a ještě horkou šlehačku nalijeme na čokoládu. Necháme dvě minuty odstát, potom rozmícháme pořádně a dáme do ledničky přes noc.
- Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si formu s košíčky.
- V robotu si ušleháme máslo pokojové teploty do pěny, když je hotovo, přidáme cukr a šleháme další 3 minutky a na konec vejce.
- V míse si smícháme mouku, kypřící prášek, kakao a sůl.
- V jiné misce smícháme červené barvivo s podmáslím.
 - Robota dáme na nejnižší otáčky a střídavě postupně přimícháváme mouku s podmáslím, s tím, že byste měli končit moukou.
- Tak a teď je potřeba pracovat rychle: Do skleničky dáme ocet a přisypeme jedlou sodu, bude to syčet.
- Jak to smícháme, je potřeba to rychle přidat do těsta a zamíchat a bez váhání začneme rovnou dávat do košíčků.
- Pečeme 15-20 minut.

- Než nám košíčky vychladnou, můžeme si připravit krém.

-  V míse rychle a lehce prošleháme mascarpone s cukrem a vanilkovou pastou, jen aby se nám to spojilo.
- Šlehačku s čokoládou vyšleháme a když je tuhá, přimícháme opatrně mascarpone s cukrem.

- Je hotovo a můžeme zdobit :o)






Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na -> facebooku nebo sledovat na -> instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.


Bon appetite, eN ♥

Komentáře

Oblíbené příspěvky