Minicheesecakes s jahodovo-malinovým přelivem

Konečně mám dovolenou a tak se můžu více intenzivně věnovat blogu a taky věcem, které můžu psát. Takže, je čas na trochu toho blogování.
Dnes mám pro vás recpet na cheesecake, ale v mini provedení. Maličko jsem zkombinovala dva recepty, které jsem našla na internetu a pro koho je pak lepší pečení, když má video návod, na konci najdete odkaz na něj, podle kterého jsem potom postupovala taky. Sice je to v angličtině, ale myslím si, že znalost jazyka není potřeba. Tak jdeme na to.

Suroviny
250g máslových sušenek (nejvíce mám osvědčené obyčejné máslovky z Lidlu, cenově i chutově ideální)
128g rozehřátého másla
500g mascarpone
1-2 lžičky vanilkového extraktu
2 lžíce nastrouháné kůry z citrónu (nebo začali prodávat přímo už kůru v pytlíčkách, tuším, že je má Dr. Oetker)
220g cukru
3 vejce
300g zakysané smetany
3 lžíce moučkového cukru
- mletá skořice nebo skořicový cukr

Postup
- Troubu si předehřejeme na 170°C.
- Nejdříve si rozdrtíme sušenky,
- v mikrovlnné troubě si rozehřejeme máslo a spojíme se sušenkami.
- Do robotu si dáme mascarpone a v mezičase si můžeme připravit košíčky do forem.
- Pokud budete šlehat v robotu, nejlepší je na to široká metla (ve videu je ukázána, kterou myslím)
- V misce si smícháme citron. kůru s cukrem a když je mascarpone prošlehané, přisypeme cukr a šleháme dokud se to hezky nespojí a nezapracuje.
- Když je to dostatečně zašlehané, snížíme robot na nejnižší stupeň a po jednom zašleháváme vejce.
- Vždy jedno vejce, počkáme až se řádně zapracuje, přidáme další, atd..
- Naposledy dáme vanilkový extrakt a na nejnižší stupeň šleháme ještě tak cca 2 minutky.
- Na dno košíčků napěchujeme sušenky a na ně nalijeme připravenu směs.
- Hlavně to nedáváš až po okraj, navrch později přijde ještě zakysaná smetana, tak nechte aspoň půl cm místo.
- Když je směs ve formičkách, necháme tak 10 minut odstát a chvilkama chodíme s tím klepat o desku, aby nám prasklo co nejvíc bublinek. 
- Pečeme 20 minut, že je hotovo poznáte, že nahoře vám to změní barvu lehce do hněda.
- Necháme maličko vychladnout, tím nám ještě nafouklý vršek splaskne.
- Než se to maličko zchladí, v misce si připravíme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem.
- Košíčky posypeme tenoučkou vrstvou skořicí/skořicovým cukrem (já zvolila ten cukr a jen opravdu lehce)
- Na to dáme zakysku s cukrem a dáme naposledy do trouby na 7 minut.

Jahodovo-malinový přeliv
Na něm není opravdu nic složitého, do rendlíčku si dáme jahodovou marmeládu, k tomu přihodíme maliny a povaříme.

Směs nalijeme na vršek, můžeme posypat čokoládovými hoblinkami, dáme malinu a mátu a je hotovo. Zdobení je samozřejmě jen jako tip. Můžete se vyřádit podle své fantazie :o).



A tady přikládám VIDEO s návodem a hlavně vyobrazenou metlou, kterou jsem zmiňovala na začátku.


Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na -> facebooku nebo sledovat na -> instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.

Bon appetite, eN ♥


Komentáře

Oblíbené příspěvky