Švédský koláč

Opět jsem měla dlouhou odmlku, dnes mám pro vás recept na Švédský koláč. Pokud jezdíte do Ikei, tak jste ho už určitě měli, no a pokud vám chutnal, teď už nemusíte jezdit tam a můžete si ho udělat doma. Tak jdeme na to.

Suroviny:

Sypká směs
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
třičtvrtě prášku do pečiva

Tekutá směs
330ml mléka
2 tvarohy
2 vejce
2 pytlíčky vanilkového cukru a čtvrt hrnku cukr moučka
 Dále je třeba jedna kostka másla

- Vymažeme si formu máslem, nebojte se použít hodně másla, až vám tam budou zůstávat kousky. Klidně i do spodku formy dejte tenké plátky. Mělo by to dát cca na půl kostky másla.
- Nasypeme půlku sypké směsi a rovnoměrně rozprostřeme.
- Na sypkou směs nalijeme směs tekutou.
- Navrch nasypeme zbytek sypké směsi a na tu poklademe plátky z druhé půlky másla, po celé formě.
- Pečeme na 170°C cca 30 minut.
- Že je to upečené poznáte podle toho jak tvaroh změní konzistenci.
- Hlavně se nelekněte, kvůli mléku je to hodně tekuté, ale v troubě se to upeče, takže se není čeho bát :o)


Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na -> facebooku nebo sledovat na -> instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.


Bon appetite, eN ♥



Komentáře

Oblíbené příspěvky