Dýňové cupcakes

Tak a máme tu další tématický recept, a tím jsou dýňové cupcakes. Objevila jsem to na pinterestu a musela je hned vyzkoušet a měly úspěch. Tak tady máte recept.

Suroviny: 

2 kelímky hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
2 lžičky perníkového koření
1 kelímek dýňového pyré
1/2 kelímku mléka
1 lžička vanilkového extraktu
půl kelímku cukr krupice a půl hnědého cukru
1/2 kelímku změklého másla
3 velká vejce

Suroviny na krém
1 mascarpone
1 šlehačka
2 lžíce cukru
vanilkový extrakt
lžička skořice

Postup

- Smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a perníkové koření.
- V jiné misce smícháme dýňové pyré, mléko a vanilkový extrakt a dáme stranou.
- Do další mísy dáme změklé máslo, rozšleháme, přidáme cukr a když je to správně ušlehané tak přidáme vejce a šleháme aspoň 5 minut.
- Přepneme na nejnižší stupeň a postupně přidáváme na přeskáčku směs s moukou a směs s dýní.
- Po zašlehání můžeme naplnit košíčky.
- Pečeme 20 - 25 minut na 180°C

Kdo je chcete mít ještě vymazlenější, doporučuji je naplnit karamelovou náplní.

Suroviny:
200g bílého cukru
90g másla
125ml smetany 33%
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička soli

Postup
- Máslo a smetanu si vytáhneme z lednice v předstihu a necháme je zteplat na pokojovou teplotu. Pokud bychom do karamelu přidávali chlazené ingredience, karamel může vzkypět z hrnce ven.
- Cukr dáme do hrnce a zahříváme na střední stupeň, dokud se nezačne rozpouštět.
- Pomalu mícháme, aby se karamel nepřipálil. Pokud tam máte hrudky, nezoufejte, po chvilce se rozpustí.
- Když máme rozpuštěno, přidáme máslo, které je nakrájené na malé kousky.
- Směs začne hodně bublat, stále mícháme, aby se nám to spojilo.
- Když je spojeno, začneme pomalu přilévat smetanu. Směs začne znovu bublat, takže dál vytrvale mícháme a vlíváme zbytek smetany.
- Když už je vše krásně spojeno, odstavíme z plotny a přidáme sůl. 
- Můžeme nalít do zavařovacích skleniček.

Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na -> facebooku nebo sledovat na -> instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.

Bon appetite, eN ♥

Komentáře

Oblíbené příspěvky