Tvarohové řezy/Cheesecake
Ahoj, včera bylo venku dost děštivo tak jsem se rozhodla, že dlouhé odpoledne ukrátím pečením. Tentokrát vyhrál tvarohový řez a já vám přináším recept, abyste měli inspiraci, když se taky budete nudit při dalším deštivém odpoledne. /
Hi, it was rainy day yesterday so I decided that I bake something. This time my winner was Cheese cake and I bring you recipe for inspiration when you will have boring rainy afternoon. You'l find it at the end of article.
Hi, it was rainy day yesterday so I decided that I bake something. This time my winner was Cheese cake and I bring you recipe for inspiration when you will have boring rainy afternoon. You'l find it at the end of article.
Tvarohový řez
Suroviny na korpus:
6 vajec
6 lžic moučkového cukru
7 lžic polohrubé mouky
3 lžíce oleje
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Suroviny na krém:
3/4 hrnku moučkového cukru
2 tvarohy (nejlépe ve vaničce)
1 puding
250g másla
Postup korpusu:
Oddělíme si žloutky od bílků.
Vyšleháme žloutky s cukrem a když máme hezkou pěnu, přidáme olej a kakao.
Dáme si šlehat bílky a mezitím si zvláš v misce smícháme mouku s prdopečem.
Když jsou žloutky dostatečně tuhé, střídavě přidáváme do žloutků bílek a mouku (hlavně už nepoužívejte mixér, ale míchejte vařečkou, aby to bylo nadýchané).
Dáme do vymazaného plechu nebo dortové formy a pečeme na 180°C cca 15 - 17 minut.
Postup krém:
Vyšleháme máslo s tvarohem (myslete na to, aby vše mělo pokojovou teplotu).
Mezitím si uvaříme puding podle návodu, jen ho nenechte úplně zhoustnout. Když uvidíte, že puding houstne, tak ho ještě tak cca minutu míchejte.
Když je hotov, nalijte ho do tvarohu s máslem, přidejte cukr a nalijte na vychladlý korpus.
Dejte do ledničky ztuhnout aspoň na hodinu, ale já radši nechávám přes noc.
Jak ho dozdobíte je čistě na vás, já si většinou rozehřeji čokoládu se šlehačkou a celý ho poliju, ale tentokrát výjimečně jsem udělala čokoládové kruhy a párátkem dělala čáry směrem ke středu, aby vznikla pavučina. Ale myslete na to, že při zdobení se fantazii meze nekladou :)!
Pokud se vám můj blog líbí a chcete dostávat informace o aktuálních článcích, můžete dát like na facebooku nebo na sledovat instagramu:). Přidávám tam pravidelně fotky, takže nemusíte čekat na článek.. eN
S láskou, eN ♥
Chessecake
What do you need on corpus:
6 eggs
6 spoons icing sugar
7 spoons flour
3 spoons oil
3 spoons cocoa powder
1 baking powder
What do you need on cheese cream:
3/4 cup of icing sugar
2 cottage cheese
1 powder pudding
250g butter
How you can do corpus:
Separate yolks and whites.
Whip yolks with sugar (at least 5 minutes) and when it's nicely done, add oil and cocoa powder.
Now whip whites and meanwhile mix flour and baking powder in small bowl.
When it's done and whites are stiff, add little of it to yolks, then add little bit of flour and continue like this until bowls with whites and flour are empty. (Don't use mixer and mix it only with wooden spoon because you want it nicely fluffy).
Bake it on 180°C 15-17 minutes.
How you can do cream:
When you have cottage cheese and butter in a same temperature (room temperature) mix it together and meanwhile cook pudding how it says on packaging.
Be careful, don't let pudding get too much thick.
When it's done, mix it together with cottage cheese and butter and add sugar.
Let your corpus calm and then add cream and put in a fridge.
How you decorate cake is up to you. I usually use melted chocolate but this time I made chocolate circles and with toothpick I made lines torwards to center to create a spider web. But don't forget, there are no boundaries during decorating :)!
If you like my blog, you can link my facebook or follow my instagram. I'm adding there more photos and more informations about actual articels.
3 spoons cocoa powder
1 baking powder
What do you need on cheese cream:
3/4 cup of icing sugar
2 cottage cheese
1 powder pudding
250g butter
How you can do corpus:
Separate yolks and whites.
Whip yolks with sugar (at least 5 minutes) and when it's nicely done, add oil and cocoa powder.
Now whip whites and meanwhile mix flour and baking powder in small bowl.
When it's done and whites are stiff, add little of it to yolks, then add little bit of flour and continue like this until bowls with whites and flour are empty. (Don't use mixer and mix it only with wooden spoon because you want it nicely fluffy).
Bake it on 180°C 15-17 minutes.
How you can do cream:
When you have cottage cheese and butter in a same temperature (room temperature) mix it together and meanwhile cook pudding how it says on packaging.
Be careful, don't let pudding get too much thick.
When it's done, mix it together with cottage cheese and butter and add sugar.
Let your corpus calm and then add cream and put in a fridge.
How you decorate cake is up to you. I usually use melted chocolate but this time I made chocolate circles and with toothpick I made lines torwards to center to create a spider web. But don't forget, there are no boundaries during decorating :)!
If you like my blog, you can link my facebook or follow my instagram. I'm adding there more photos and more informations about actual articels.
Komentáře
Okomentovat